Registracija

Home / Usluge / Registracija

nalepnica

Registracija vozila važi godinu dana a možete je produžiti do 30 dana pre isteka, pri čemu datum važenja registracije ostaje nepromenjen.

Prilikom produženja registracije dobijate novu registarsku nalepnicukoja se lepi na donji desni ugao vetrobranskog stakla (staru nalepnicu ćemo za vas ukloniti mi a na njeno mesto postavićemo novu).

Nalepnica koja nije u desnom donjem uglu vetrobrana ili je oštećena, u suprotnosti je sa članom 268 Zakona o bezbednosti saobraćaja. Isti je slučaj ako su na vozilu dve ili više nalepnica. Kazna za ovakav prekršaj je 3.000 din.

Ukoliko registrujete auto 30 dana posle isteka registracije datum će biti promenjen (pomeren) i bićete u obavezi da vratite stare registarske tablice i platite nove.

Potrebna dokumenta

PRAVNA LICA

Važna napomena o dodatnim dokumentima koja su potrebna za produženje registracije za vozila u vlasništvu pravnih lica!

Osim saobraćajne dozvole potrebni su još i:

  • kopija rešenja o registraciji pravnog lica iz Agencije za privredne registre (APR)
  • (samo kada zahtev ne podnosi zakonski zastupnik firme) ovlašćenje kojim zakonski zastupnik pravnog lica ovlašćuje fizičko lice da podnese zahtev za produženje registracije. Ovlašćenje mora biti zavedeno u delovodniku pravnog lica i sadržati podatke o konkretnom vozilu, potpis zakonskog zastupnika i pečat firme.
  • lična karta ovlašćenog lica koje regustruje vozilo
  • pečat pravnog lica
  • dokaz o uplatama taksi (na šalteru banke je potrebno preuzeti bankarsku potvrdu na kojoj se nalazi specifikacija plaćenih taksi i polise osiguranja, potvrda je garant banke da je firma uplatila potrebne iznose za polisu i takse)